Живот на ръба, в понеделник сутринта

В този ден (днес почивния ден), който е сумрачен, замаян си, едва си се докопал до кафето и главната ти дилема е да си обуеш ли чорапи или не, накрая се спираш на много широки хавлиени чорапи.

Та в този ден, след час и нещо най-накрая се добрах до миксера, за да си направя тесто и тъкмо си мислех, как сигурно съм единствената луда домакиня, която не се излежава до последно, когато от прозореца видях нещо още по-притеснително. Една стринка се катери по дограмата и със сетни сили 9 сутринта се опитва да премахне някакво петно от външната страна.

Вдигна си фустата, изкара си крака (без чорап) за по-добро прилепване по перваза и с пружиниращи движения заобстрелва с кърпата някакъв горен ъгъл на проклетата дограма. Действието се развива на 3-я етаж. В този момент снажни радетели на закона притеснено намаляват крачка и се втренчват в рисковия процес (не заради надигнатата фуста… или пък де да знам). Аз също се напрягам миейки чинии, но изведнъж съзирам и друг субект в тъмното зад нея. Един дядо, който я държи за другия крак. Значи да повторим – вдигната фуста, гол крак навън, гол крак вътре, един дядо го държи, пружиниране. А ние си мислим, че каскадьорите водят живот на ръба. И всичко това заради един прозорец.

Тъкмо си мислех как някои хора изперкват в почивните дни, при което аз се почувствах направо нормална, когато видях и още едно човече – малко момиченце (5-6 годишно) и то бърше този път прозореца, отварящ се навътре, но за него горния край се пада долния край на прозореца. Много сладко ми стана. Тогава се замислих и, че има и наследственост в цялата работа. Така или иначе баба му изтри след него и почистването на прозорците на ръба приключи, с което си отдъхнахме и ние зяпачите 🙂 !

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s