Как да се отървеш от глоба в градския транспорт

Возя се днес в автобуса и по едно време забелязвам две тийнейджърки (по път първия учебен ден) нещо да си шушукат и да се оглеждат като мишки в трици. Чудя се нещо момче ли гледат (какво да гледат две тийнейджърки друго), обръщам се и нищо интересно. След малко се чува в далечината „Билети и карти за проверка, моля“ и контрольора (младо момче) стига до тях:
– Билети и карти за проверка, моля.
При което те се обръщат към него с някакъв английски акцент:
– Sorry?
– Билети и карти за проверка.
– Sorry?
– Tickets, please.
– Sorry?
Следва имитация, при която си говорят на английски и контрольора ги оставя, автобуса друсва, контрольора а-ха да падне и ми се извинява възпитано.

За момент признавам и аз се замислих, дали не са чужденки и то, защото едната имаше по-особена физиономия, но пък носеше училищно сако униформа с емблемата на училището на български език. След това се чудеха дали да не слязат, но тази с по-особената физиономия беше по-нагла и останаха. След това пък за зла участ им звънна телефона и беше много трудно да имитират чуждестранност. При повторната проверка вече стояха с наведени глави, но не ги провериха и така си слязоха на тяхната си спирка.

Първосигнално се зачудих дали да не им направя забележка, защото ми е омръзнало от хитреци, а сега и две пикли да правят на глупак човек, който си върши работата не е редно, но след това реших, че не е моя работа и не ми се занимава. Пък и като ги видях навели глави след това притеснени да не ги спипат, прецених, че ще е по-възпитателно да не им се направи забележка, а сами да изпитат неудобството от ситуацията и да не я повторят. Та така де – ето начин да се отървеш от глоба в градския транспорт 🙂 !

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s