П. Г. Удхаус – Смехотворен газ

Снимка0049

Започнах книгата сигурно преди 4 години, не съм сигурна. Не звучи като добра реклама, но всъщност е. Не ми се искаше да я свършвам. Наистина. Носих си я в чантата и в моментите, в които чаках някъде нещо или някой, си я отварях и времето минаваше неусетно. Много симпатична книжка.

Преди няколко седмици струва ми беше, един мой учител (по щастливо стечение на обстоятелствата) ни каза, че понякога не е важен сюжета, а начина по който е написана книгата. Ставаше дума за книга на Агата Кристи и аз не се съгласих тогава, защото все искам да знам кой е убиеца. Но тук с тази книга случая е точно такъв. Самия сюжет е типичен за писателя – не се случва кой знае какво, но има динамика и сюжета избледнява на фона на изказа.

Има си всичко книгата – фантастика, любов, преоткриване на себе си, когато си в кожата на друг (Буквално. Разменят се душите на двама души, докато при зъболекаря са упоени със смехотворен газ.), има обърквация и решение дошло от самосебе си. Всичко това поднесено с тънък интелигентен хумор. Нещо, което да не кажа никога, но рядко ще намериш по телевизията.

Препоръчвам, ако я видите в книжарницата да не я подминавате :). Вземете я със себе си и си я четете бавно (задръжте тапата) и самодоволно 🙂 ! Може и на припек 🙂 !

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s