Тоалетно гърне Vs. Клекало

Не знам как да започна тази съществена статия, така че ще започна с подбудите си да я напиша. Преди няколко месеца се налагаше да използвам за няколко месеца тоалетна в учебно заведение с френско гърне, което ме накара да си мечтая за доброто старо клекало.

Наличието на френско гърне т.е. със седалка е естетично, европейско и наличието му се смята за признак за по-висок стандарт на учебното заведение. Също така то е предпоставка и за романтика в момент на страст, както виждаме по филмите, която романтика нямаше да може да се консумира, ако имаше клекало.

НО използването му е нехигиенично. Когато го погледнеш винаги е мръсно. Има капки. А и да знаеш, какво е стояло отгоре.

За мъжете в повечето случаи няма проблем.

Но така бидейки жена се принуждаваш да го използваш права с леко приклякване назад. Мускулите ти се схващат, а ти се подпираш ли подпираш на стената отзад.

Някои пък се качват с обувките върху чинията и се молят да не се подхлъзнат и да не паднат, да не си счупят нещо и да се наложи да ги изнасят с линейката по гол гъз.

Трети пък в извънредните ситуации процедират като в затворническите филми – облепят с тоалетна хартия цялата седалка изключително старателно. Но представете си, че проблема е спешен или пък че няма тоалетна хартия, както обикновено няма.

Въпроса е, че в тези моменти едно неестетично клекало, нямаше да е толкова лошо, нали?!

Ако смятате, че преувеличавам или пък, че по принцип не е така, а само в България, ще ви кажа, какво наблюдавах по път из Германия преди години. Влизам в една крайпътна тоалетна. Най-хубавата крайпътна тоалетна, която бях виждала. Отвън с огледала, а вътре чисто, макар френските гърнета. Влизам аз и чакам, а отвътре излиза една моя позната предупреждава – тук да не забравите да си пускате водата, защото ако не я пуснете, няма да се отключи вратата. Така го бяха направили германците – бяха предвидили всичко 😉 !

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s