За храната с любов и чиста съвест

Първо ще започна с няколко изречения поучителен факт. Мъжете както знаете харесват жени с по-големи дупета. Защо? Оказва се, че е защото жената с по-голямо дупе, когато забременее, за изхранване на ембриона се използват мазнините от дупето. Научен факт. Това беше въведението.

Днес след дълъг ден на прибиране минах през магазина и беше от онези моменти, когато ти се яде нещо сладко, ама две не виждаш !

Та взех си меденка, пасти и сладолед и и казвам на жената „Може да си ме представиш на дивана след половин час… “ и тя довърши „мразеща се“! Всъщност щях да кажа „самодоволна“, но и обясних, че за храна пък никога не ме гризе съвестта и са ми странни хора, които си хапват добре, но с мисълта, че идните дни ще са на диета. Колко гадно е това! Разбирам да ти е кофти, ако пушиш, защото един вид си вредиш, но храната!

Когато някой с нормално здраво телосложение започне да ми говори за диети аз все си пробутвам моя принцип „Лесно е да се отслабва с диети! Въпроса е да привикнеш тялото ти да отслабва като ядеш!“ и се смея, но все пак има нещо вярно. Няма да задълбавам в това.

Въпроса е колко е тъжно да ядеш и да се самообвиняваш за това. Да си слаб не означава да си здрав. Апелирам, призовавам да си ядем нормално и здравословно (което не означава 1/2 домат с един резен сирене за вечеря) с любов към качествената храна и най-вече към себе си.

Advertisements

One thought on “За храната с любов и чиста съвест

  1. Здрасти 🙂
    Първо – това в първия абзац не е универсално за всички мъже.
    Второ – Хубаво е като решим да правим простотии хем да сме честни пред себе си, че правим простотии, хем да им се наслаждаваме.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s