Патладжан „Ала Тонка“

В рецептата за пиле „Ала Златина“ отделих място за дълга прелюдия, как съм се сдобила с нея. Е това е от същия случай, но е рецепта на Тонка🙂 !

1. Нарязва се патладжана на филийки, но не „тънки като цигари“, както ми издиктува тя.
2. Осоляваме.
3. Слага се да се изцеди за 30 минути, заради черния сок.
4. Овалваме в брашно до получаване на тесто по повърхността.
5. И пържим.

От себе си мога да добавя, че отново се поставя върху хартия да се изцеди от мазнината🙂 !

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s