Истината за Мис Марпъл

Ще започна от далеч.
Преди време попаднах на филма „Литературният клуб на Джейн Остин “ http://www.imdb.com/title/tt0866437/. Това е  симпатичен женски филм и го препоръчвам по всякакви поводи в отсъствието на мъж. Няма да навлизам в подробности, но в него се прокрадна идеята, че героите в книгите могат да имат собствен живот, неизвестен дори и на автора, който ги е създал. Звучи малко странно. Знам.

Но преди време, когато гледах Мис Марпъл ми изскочи тази идея. Това е героиня от романите на Агата Кристи http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8 . Тя представлява мила симпатична възрастна дама, която нищи клюките по цял ден и разкрива убийства. Самата Мис Марпъл е богата арендаторка, която е имала връзка с неподходящ мъж на младини, но майка и я е възпряла и сега няма деца, но има много роднини и приятели.

Изображение

Може би Агата Кристи, чийто живот също не е бил лесен, с този образ полага основите на идеята, че няма нищо притеснително за една жена, ако не се омъжи. И това, че тя може да има пълноценен живот и без мъж, и без деца. Но това е тема на друг пост, за това няма да задълбавам.

Исках да кажа, че навсякъде, където отиде Мис Марпъл има и убийство. Каква е вероятността ?! Това на каква мисъл ви довежда ?! Мис Марпъл е истинската  убийца. Тази мила дама си стои по цял ден в пасторалното графство и когато я поканят на гости по някакъв повод тя отива, клюкари, убива и натопява някой друг. Толкова е добра и миловидна, че е заблудила и самата Агата Кристи !

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s