Костюм ?

Изнамерено от интернет.

От интернет.

         Тази седмица, пътувайки в трамвая се замислих, защо всъщност мъжете в костюм са толкова неустоими ?!

Повода за това беше естествено мъж в костюм, и то не един, а двама мъже ! Стояха си там, съвсем непретенциозно и си четяха. Единия беше с вестник, а другият с един от онези четци. И двамата бяха около 40 годишни с очила. Признавам – не можех да откъсна очи от тях.

Всеизвестен факт, сред жените е, че мъжете в костюм са секси, но защо ? Какви сигнали достигат до женската психика ( докато пиша голия до кръста ( надявам се ) дядо пак се показа на прозореца от отсрещния блок ) ?

Естествено първото, което ми хрумна беше асоциацията в женския мозък „костюм –> пари –> сигурност –> осигурено поколение –> време е да раждам –> матката ми потръпна”.

Само ,че в трамвая имаше и други мъже в костюми. Имаше червендалести мъже в костюми, които не ми привлякоха интереса. Имаше млади мъже в спортно-елегантното съчетание „дънки-сако”, които не че бяха лоши, но не бяха толкова секси, колкото онези двамата. Имаше и от онзи тип – с костюми, които са осезаемо широки в раменете и най-вероятно са взети от баща или дядо.

Следователно ( ох, този дядо ме разсредоточава ) не костюма е решаващ. Явно беше от самото интелигентно излъчване, подчертано с костюма. Смятам, че жената, както е предпочитала най-силния в племето по време на каменната ера, защото това е било важно, сега предпочита интелигентния, аристократичен мъж.

До колкото знам кобилата се подчинява на жокеа, защото той е пришпорва със спиците си и това имитира пришпорването от мъжкия кон, по време на половия акт. Тя един вид се подчинява в този момент. Да се върнем към човешкия вид със същата аналогия. Жената се развива и колкото е по-умна, толкова по-трудно си намира мъж, който да я превъзхожда и съответно тя да му позволи да я „пришпори”. Как да позволи на мъж по-глупав от нея да я „подчини” ?! Еми не става.

Интелигентните мъже се превръщат в са т. нар. алфа-мъжкари. Дълги години естественият подбор ги е елиминирал, но сега е техният шанс. Все още има „мачо-мен”, но прогнозирам, че до няколко стотин години подбора постепенно ще ги редуцира до минимум.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s