Глава трета – ГОТВАЧКАТА

      Облечете се, хапнете и утре сутрин ще се чувствате по-добре – спокойно му каза тя, когато забеляза кръв по рамото му – та Фабио, вие кървите !

Анна Мария притеснена и изплашена хвана ръката му. Фабио въпреки топлината от допира и се отдръпна:

      Госпожо Чавес, няма проблем. Не е нещо сериозно. Одрах се на един клон, докато проправях път на магаренцето си през една тясна пътека.

      Фабио, но моля те ! Раната изглежда дълбока. Трябва да я почистим. Ела долу в кухнята, но първо се облечи. Ще те изчакам долу.

Отиде в кухнята, за да подготви чисти парчета плат и за да намери някакъв спирт. Спирт обаче нямаше. За съжаление трябваше да прибегне към запасите от кашаса. Качи се на един стол и започна да рови из шкафовете за по-неблагодарна реколта.

      Госпожо Чавес, да Ви помогна ?

      Не, не няма проблем. Взех го.

Тя се обърна и го видя в чисти спретнати дрехи. Бялата риза подчертаваше големите му ръце, а панталона описваше големите му обли добре оформени бедрени мускули. Дъхът на Анна Мария се учести, за това тя се опита да се фокусира върху проблема:

      Фабио, навий си ръкава, за да почистя раната.

Започна да навива ръкава си, но огромните му ръце бяха твърде големи. За това започна да се разкопчава.

      Трябва да я махна, не мога да навия ръкава.

Анна Мария тайно ликуваше. С привидно хладнокръвното и изражение имаше единствено потна капчица от притеснение по средата на нежното мустаче.

      Щом се налага – троснато измънка тя – ела над мивката да те полея с кашаса, че спиртът е свършил.

Фабио безмълвно се приближи и разположи мускулестата си лява ръка над мивката. Анна Мария нежно започна да облива раната. Очевидно изпитваше болка. Всяка част от мускулестото му тяло потрепери. Целият настръхна.

      Знам, че щипе – промълви почти майчински Анна Мария и когато спря започна да обдухва нежно раната.
Фабио я гледаше като хипнотизиран. Тя го погледна с огромните си очи нагоре и сякаш времето спря. Стояха безмълвни до кухненската мивка, вперили погледи един вдруг, докато тя облекчаваше болката му. Немирен кичур падна пред лицето и и Фабио го отмести с едно ловко движение. Анна Мария едва ли не беше в обятията му. В този момент вратата се отвори рязко и нахлу готвачката Клатилда.

            Клатилда беше млада полякиня. Господаря Чавес я беше взел наскоро по-скоро заради външният и вид, отколкото заради уменията  да готви. Беше с дълга пеперява права коса и светли сиво-зелени очи. Беше красавица. Чуваха се слухове, че в Полша е била прислужница на много влиятелна фамилия, но един следобед господарката я е заварила със съпруга си и се е наложило да напусне родината. Тя отричаше това да е вярно, но Анна Мария така или иначе не се притесняваше. Дойката Дулсе беше против още от самото начало за назначаването на Клатилда, но Анна Мария се застъпи за нея с тайната надежда и предчувствие да я облекчи в някои аспекти на брака и. В този момент обаче съжали, че я е наела.

      ХА ! – сепна се готвачката като ги завари едва ли не прегърнати – Госпожа Чавес, трябва говори с вас, но ако неудобно в момента аз съжалявам – все още учеше езика, но многозначителната нотка в тона и си пролича веднага.

Анна Мария се отдръпна от Фабио рязко, но това, което я притесни беше как Фабио огледа Клатилда.

      Какво да е неудобно. Превързвам рана в момента. Какво има – рязко се обърна към нея Анна Мария.

      Бихте ли дошла за малко ?

Анна Мария завърши превръзката си и я последва с изнервена походка. Отдалечиха се по коридора:

      Какво има, Клатилда ? Губя търпение.

      Госпожо, дърварите казаха току що. Чули са, че мъж от съседния град е избягал. А преди това убил господаря си.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s