Лесни питки

Лесни, лесни, колко да са лесни ?! Абе много са лесни и се чудите, защо пък има нужда да го пиша като специална рецепта при положение, че е толкова лесно. В началото като ги правих много се цапах и много време чаках да бухнат, но му хванах цаката и за това сега ги промотирам

За целта е необходимо наличието на хлебопекарна. Пускате на програма „тесто“ и чакате да бухне час и половина или колкото там е програмата на вашата хлебопекарна.
Имайте предварително подготвена суха тава. Поръсвате с шепа брашно дъното на тавата и с брашнени ръце изваждате тестото. Оформяте го на питки или голяма питка или както си искате и вкарвате тавата в затоплена ( НЕ гореща ) фурна. Втасва си един час то и като започне да запълва тавата пускате на 100-120 градуса фурната. Тези градуси не са достатъчни, за да го опекат, но са достатъчни за 20-30 минути още повече да бухне и да стане още по-пухкаво. Като бухне достатъчно увеличете градусите на 150-180 и не си пишете във фейса с някакви типчета, за да не го загорите.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s