В главата на един мъж !?

Обичам любовни филми. Даже сега гледам един с обнадеждаващото заглавие „И тогава дойде любовта”. Понякога се мисля, че това са вредни за женската психика филми. В тях мъжете са спретнати, умни, чувствителни и с дълбока душевност. Или иначе казано – карат ни да мечтаем за женска същност в мъжко мускулесто тяло !
Но все пак това са женски филми. Да не забравяме, че мъжките любовни филми се наричат „порно”.
Е, осъзнаваме границата между идеалистичният образ и реалността, но това не ни пречи да се озъртаме за този чувствителен мъж. Привижда ни се в колегата от работа, който ни помага, съседа който ни държи вратата на асансьора, а накрая… е знаем всъщност какво са намислили. И то не е да обсъждаме, какво е искал да каже Хорхе Букай с лирическия си герой. Може би за това се заобграждаме с приятели хомосексуалисти и тайничко се надяваме да ги вкараме в „правия път”.
Мъжете също едва ли си мислят, че на втората минута от познанството си с жена тя вече ще стене задоволена, но все пак – какво търсят те у една жена?! Какво смятат за реалистични критерии ?
Поговорих с един от така наречените средностатистически мъже. Считам за необходимо първо да ви го опиша визуално – висок, хубаво тяло, сини очи, двадесет и осем годишен, образован. Не е бизнесмен, не е и кварталния пияница, който ти подсвирква, когато минаваш по анцуг да хвърляш боклука. Той е типа мъж, към който да не кажа всяка, но почти всяка жена ще бъде привлечена.
Срещнахме се късният петъчен следобед. Той си поръча малка биричка, а аз кафе. Започнахме разговора отдалеч:

Аз: Какво е мнението ти за българските жени ?
Д.: Отрицателно ( отговори без да се замисли ).
Аз: Защо ?
Д.: Защото така се представят ( отсече бързо и назидателно).

На мен пък ми е отрицателно мнението за българските мъже, но това е друга тема. Продължихме разговора.

Аз: Какъв е подхода ти ? Да кажем, че си в заведение.
Д.: Подхода е различен. Според случая. Ако съм в заведение и ми е харесала някоя изпускам нещо, усмихвам се разбира се и я питам „ Това Ваше ли е ?”, след това казвам на сервитьора да и сервира питие. Тя идва „ Наистина ли е от Вас?” и започва разговора. Това е ( повдига рамене все едно е фасулска работа ).

След като чух този „подход” трябва да си призная, че доста се озадачих. „На кой би му хрумнало подобно нещо?!” си помислих, но след няколко минути осъзнах, че и на мен са ми го прилагали и то не веднъж, НО аз никога не съм разбирала. Отговарях „Не.” и продължавах заниманието си. За следващия път ще си знам ПЪК.
Продължихме разговора с това, как жените привличат вниманието му, но нямаше нищо кой знае колко интересно, освен една история, за това как една мадама му е налетяла директно на излизане от тоалетната. Ако не го познавах от няколко години и ако не бях виждала как му налита женкия пол ( че понякога по погрешка и мъжкия ) щях да си помисля, че просто фантазира.
П-късно забелязах, че извода от женската „свалка” се получи даже и в рима – тип хайку :

  „Няма правилен подход.
    Ако ми харесва жената,
щ
е станат нещата. ”

            Неизбежен беше и въпроса, как може да го отблъсне една жена. Естествено отговорът беше вариация на най-често срещаното женско изречение в края на една връзка: „ Много те харесвам, но не знам какво да правя, не съм сигурна в себе си, не знам..”. И естествено мъжът винаги е много учуден, какво не е било наред. Нищо, че ти си го анализирала цял месец. Той не е и забелязал проблема.

Накрая на разговора вече си дойдохме на думата. А именно какво иска от жената до себе си този средностатистически индивид. Сега, когато дословно изреждам изискванията му забелязвам, че несъзнателно ги е разделил в 3 категории.

1. Характер:
• На първо място да знае какво иска. Трябва да знае и за какво се бори.

Явно това е основният проблем на мъжете. Не могат да разберат, че ние знаем какво искаме. Ние искаме всичко и то веднага. Проблемът е, че някои неща са взаимно изключващи се и трябва да правим избор между тях.

• Да ни се препокриват поне част от интересите. Защото то е ясно, че няма как изцяло, но поне част. Ако няма съвместимост в характерите, то поне да се разбираме за основните неща.

• Да си държи на думата.

Да. Тук вече съм съгласна. Това са нормални желания и нормални предпоставки за по-сериозна връзка.

Също да не ми задава излишни въпроси „ С кой си ?”, „Кога ще се прибереш?”, „Сега какво правиш?”, „Къде отиваш?”.

Не съм убедена, че има такава жена.

2. Храна:

Да не е вегетарианка.
• Да не джурка буламачи
( смее се злорадо иззад бирата ).

Забележете, че не каза „Искам да готви хубаво.”, а „Да не джурка буламачи.”, което подсказва една надежда пържолите да не са много отвратителни.

3. Външност:

• Представителен външен вид. Да не е запусната, да се облича прилично и секси. Като отида на кафе с нея да я заглеждат всички. Да лови окото демек ( намига заговорнически ).

Това откровено ме учуди. Не мислех, че искат останалите мъже да им заглеждат приятелките. Струва ми се нереалистично. Но може този снажен левент да е изключение.

• Като стана въпрос за външния вид – да има забележителни гърди, НО не зашеметителни, защото ще изглежда натруфено ( смее се ).

Тук вече се замечта и естетизмът му се обади. А аз си помислих „ Е, моите са малки, но това не им пречи да са забележителни !”.

И така дами, нека обобщя – хетеросексуалният мъж иска до себе си мъж в женско секси тяло. Можем ли да го виним при положение, че и ние хетеро-жените искаме мъж с женска психика?! ДА ! Защото сме жени 😉 !

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s